Leer zelf je kind met autisme te helpen

Geplaatst op Geupdate op

Vikram Patel is een inspirerende Indische psychiater en researcher, die besefte dat er geen (en misschien nooit) genoeg geestelijke gezondheidsdeskundigen in India (zullen) zijn om mensen die effectief hulp nodig hebben te helpen. Dus wat heeft hij gedaan?

Vikram richtte een organisatie op die iedereen die dit wilt traint in cognitieve gedragstechnieken. Na een workshop van drie weken keren de stagiairs naar hun gemeenschap terug om mensen die aan depressie, alcoholisme en andere aandoeningen lijden, te helpen. Kortom, Vikram zorgt voor leken als psychisch begeleiders. En recente studies tonen aan dat zijn inspanningen werken.

Dit probleem dat Vikram aankaart, een gebrek aan toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, beperkt zich niet tot India alleen, en sluit ook onze kinderen niet uit. Hier is de bangelijke waarheid: een verslag van de Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat in 2030 depressie de belangrijkste oorzaak zal zijn van de ziektelast wereldwijd.

Hoewel ik veel waarde hecht aan professionele therapie, weet ik dat het van groot belang is om de opwaartse trend van psychische stoornissen en hoge stress in de komende generaties effectief te bestrijden. We hebben véél meer “ons” nodig – ouders, leerkrachten, betrokken individuen – die nieuwe vaardigheden voor welzijn willen leren en doorgeven aan anderen, met name onze kinderen.

QST is op exact hetzelfde principe van zelfredzaamheid gebaseerd als het zorgnetwerk dat Vikram in India oprichtte. Dr. Silva is er steeds van overtuigd geweest dat ouders perfect in staat zijn om zelf hun kind met autisme te behandelen en te helpen met QST massage en onderzoek wijst uit dat ze gelijk heeft.

Daarom organiseer ik een nieuw begeleidingstraject voor ouders om in groep de QST massage te leren en daarna online en in groep van mijn en elkaars begeleiding en ondersteuning te kunnen genieten. Waar ik om vraag is dat je de QST massage komt leren en daarna je ervaringen deelt en doorgeeft aan de groep om zo te groeien en beter te worden in de begeleiding van je kind. Laten we eens kijken of we een besmetting van welzijn kunnen ontketenen.

FB add - Nieuwsbrief-3

Neem het heft in eigen handen

QST

ofwel qigong sensorische massage is een 15min durende massage die ouders dagelijks aan hun kind geven. Het massage protocol werd specifiek voor kinderen met autisme ontwikkeld en spits zich toe op het genezen van hun sensorische stoornissen. Onderzoek toont aan dat na 5 maanden van dagelijkse massages je volgende resultaten kunt verwachten: meer verbinding met je kind en meer begrip voor wat er in haar/hem omgaat; meer rust bij het kind en in het gezin; regulatie van de slaapcyclus; spijsverteringsproblemen verbeteren, het autistisch gedrag vermindert; sociale en communicatie capaciteiten verhogen; taal verbetert.

Begeleidingstraject in groep

Waarom?

Professionele gezondheidsdiensten zijn vaak ontoegankelijk voor degenen die het het meest nodig hebben. Ik had de hulp van een therapeut best kunnen gebruiken voor mijn gezin toen ik jonger was, maar eerlijk gezegd was dat buiten mijn familie budget gerekend. Daarom heb ik een weg gezocht die toch kwalitatieve opleiding en begeleiding toelaat zonder dat het stukken van mensen moet kosten.

Wat?

Leer en groei in groep zodat jij en je kind gedragen kunnen worden door de gemeenschap die we samen vormen. 10 weken lang gaan we samen aan de slag om jou als ouder op de rails te zetten met QST massage voor je kind.

Wanneer?

op zaterdag 9 september 2017, in De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Antwerpen met daarop volgend 10 weken online vervolgtraject in groep.

Prijs

545€ – Lees hier alles over het begeleidingstraject in groep.

Snelle beslissers

krijgen een korting van 50€. Hiervoor moet je inschrijven en betalen voor 15 augustus 2017.

De research in een notendop

Het onderzoek is duidelijk: QST massage wérkt voor kinderen met autisme, ouders zijn perfect in staat om zelf in te staan voor de dagelijkse behandeling van hun kind en leren en groeien in groep verhoogt je slaagkansen met wel 85%!!

x

x

x

x

À la recherche d’une famille avec un enfant autiste

Geplaatst op Geupdate op

Parcours d’apprentissage gratuit dans ou à proximité de
– St. Germain-en-Laye
– la région d’Etampes, Dourdan, Auneau, Toury

(novembre 2017-mars 2018)

Pour quelques de mes étudiantes QST (thérapeute et formateur parent / entraîneur), nous sommes à la recherche d’une famille avec un enfant (-6 ans) avec un diagnostic de TSA (troubles du spectre de l’autisme) prêt à passer par le programme de formation de QST2 avec l’étudiant. Les parents recevront gratuitement une formation de parents et 20 traitements QST et moments de coaching par l’étudiant. Apprenez en profondeur comment appliquer le protocole du traitement QST pour votre enfant.

Le massage QST,

donné par les parents, est un traitement scientifique prouvant que les parents peuvent atténuer la gravité de l’autisme de leurs enfants dans tous les domaines: comportement, relations sociales, langage et sensoriels. C’est une des seules méthodes thérapeutiques qui est effective pour les enfants affligés d’un autisme sévère, ainsi que pour les troubles légers ou modérés.

Pendant la durée du cours,

l’étudiant QST travaille en étroite collaboration avec les parents et l’enfant. Ils se réunissent 20 fois (2x par semaine), jusqu’à ce que les parents sont complètement à l’aise avec les techniques apprises et sont en mesure de personnaliser le massage aux besoins spécifiques de leur enfant.

Pour les enfants en question il y a 5 critères :

  • d’avoir une diagnose d’autisme
  • d’avoir moins de 6 ans
  • d’utiliser peu – ou pas – de médicaments psychoactifs*
  • de ne pas avoir d’autres handicaps neurologiques (par ex. paralysie cérébrale ou des crises d’épilepsie)
  • de ne pas avoir prévu d’autres interventions/traitements intensifs pendant le cour QST

* Il y a des médicaments psychoactifs qui refoulent les réponses du système nerveux, ce qui pourrait affecter et diminuer les résultats positifs du massage qigong.

Les parents

  • sont disposés et aptes à s’engager et à travailler ensemble pendant la durée du cours. (novembre 2017-mars 2018)
  • sont prêts à donner tout les jours leur enfant le massage QST et à recevoir 2x par semaine un encadrement / traitement de l’étudiant.

Souhaitez-vous suivre cette formation QST? S’il vous plaît contactez:

pour St. Germain-en-Laye, Sandra N’Dong Nzue via email: brittijn.sandra@gmail.com
pour la région d’Etampes, Sandra Mouchard via email: sandra.desage@wanadoo.fr

Il n’y a pas de frais pour les parents qui participent à ce programme de formation.

 

Merci de partager ce message avec d’autres parents concernés.

Sabine Baeyens,

QSTI Master trainer

http://qsti-fr.weebly.com

x

x
x

x

x

x