Q&A


  Hoe komt het dat ik nog nooit over QST heb gehoord?


Het is heel normaal dat u nog nooit over Qigong Sensorische Therapie (QST) hebt gehoord vermits ik de eerste ben die in W-Europa gecertificeerd is.

Er zijn op dit moment ongeveer een 100-tal QST therapeuten wereldwijd. Het merendeel onder hen zijn gebaseerd aan de westkust van de Verenigde Staten, in de staten Oregon en Washington. Er zijn ook therapeuten in Australië (1), in Canada en 1 in Litouwen.

x


 Is QST veilig voor mijn kind?


Ja het is absoluut veilig.

Deze aanpak heeft nu al 14 jaar onderzoek achter de rug. De Qigong Sensorische Therapie is samengesteld met het oog op een zachte en veilige methode. Ook wordt de massage van het begin tot het einde op de evolutie van het kind aangepast. Elke massage sessie is zeer uniek en respecteert de vorderingen en het niveau van het kind. Het is over het algemeen een zeer zachte en non-invasieve techniek.


Waarom is het enkel voor kinderen met ASS

& sensorische moeilijkheden?


De Qigong massage is eigenlijk gemaakt voor kinderen met ASS.

Dr Silva, een van de belangrijkste grondleggers van de methode, had een goede vriend die een kind met ASS heeft. Dr Silva vond dat er een enorme behoefte was aan onderzoek op basis van milde en effectieve therapie voor deze aandoening.

Tijdens het onderzoeksproces, vond Dr Silva dat de Qigong massage ook zeer effectief kon zijn voor kinderen met sensorische problemen.

Het Qigong Sensory Training Institute heeft samen met het Teaching Research Institute van de Western University in Oregon net een tweede onderzoek gepubliceerd over een andere vorm van de Qigong massage voor kinderen met het syndroom van Down. Ze hebben mooie resultaten behaald met deze groep, vooral met betrekking tot hun totale kracht, conditie, grove motoriek en expressieve taal.


  Hoe weet ik of de Qigong werkt voor mijn kind?


Bij de opstart van een begeleiding vullen ouders 3 vragenlijsten in.

– De Zintuig- en zelfregulatie vragenlijst

Deze brengt de reacties op zintuiglijke overbelasting van je kind in beeld en meet zijn zelfstandigheid op het niveau van zelfregulering en zelfbeheersing

– De Auti-ouders Stress Index

Deze geeft weer hoe zwaar het als ouder aanvoelt om een kind met speciale noden op te voeden.

– De Bunse developmental checklist

Deze geeft een beeld van de ontwikkelingsmijlpalen van je kind.

Met deze meetinstrumenten schetsen we een beeld bij de opstart van de begeleiding. Na enkele maanden worden dezelfde vragenlijsten weer ingevuld om te pijlen naar de efficiëntie van de behandeling.

Tijdens de diverse wetenschappelijke studies die de afgelopen 15 jaar werden uitgevoerd is gebleken dat ieder kind dat aan een QST progamma deelnam vooruitgang heeft geboekt met een gemiddelde van 44%.

Natuurlijk moet je niet wachten op de resultaten van de testen voor en na. Je zult al snel merken (binnen enkele weken) dat je kind beter slaapt en beter gaat eten. Geleidelijk aan komen er dan andere verbeteringen bij zoals minder meltdowns en/of woede aanvallen, beter reactie vermogen, …

QST maakt dat je elke dag een kwaliteitsmoment hebt met je kind waar jullie allebei enorm van zullen genieten.

x

x

x

x

x


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s